חשוב להתייעץ עם רואה חשבון מוסמך כי יתכן שתגלה שאסור לך להיות עוסק פטור על פי עיסוקך! אם בחרת באחד המקצועות הבאים האפשרות של פתיחת עוסק פטור אינה פתוחה בפניך אלא רק עוסק מורשה: אגרונום, אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול, יועץ מדעי, יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, סוכן ביטוח, עורך דין, רואה חשבון, שמאי, בעל מעבדה כימית או רפואית, רופא, פסיכולוג, פיזיותרפיסט רופא וטרינר, רופא שיניים, או מרפא שיניים. נותן שירותים למופע אומנותי, לרבות הנחייה, בניית תפאורה, הכנה בדיקה ופקוח על מבחנים, הרצאה, הוראה, כתבנות, קצרנות, תרגום, כתיבה, עריכה, פישור. וגם, בעל בית ספר לנהיגה, מתווך מקרקעין, בעל בית ספר לרבות גן ילדים, סוחר ומתווך רכב, וחברה.
בחרת מקצוע אחר? יש מספר דברים שחשוב לקחת בחשבון לפני ההחלטה הסופית: עוסק פטור -פטור מתשלום מע”מ, אך גם לא יכול להזדכות על מע”מ מהוצאות שביצע. זה פרט חשוב למי שתחום עיסוקו כרוך בהוצאות שוטפות רבות וגבוהות או למי שעלויות הקמת העסק שלו גדולות. עוסק פטור גם אינו פטור מכאב הראש ובזבוז הזמן של סידור ותיוק חשבוניות וקבלות בצורה נכונה, דיווח למע”מ פעם בשנה , פתיחת תיק ותשלומים שוטפים לביטוח לאומי ופתיחת תיק במס הכנסה. נא לא להיבהל, תמיד ישנה אפשרות לפנות לרואה חשבון מוסמך שיעשה עבורך את כל העבודה.
על פי אתר רשות המיסים: עוסק פטור מוגדר כעוסק שמחזור עסקאותיו בשנה אינו עולה על סכום מסוים: התקרה לשנת 2018 היא 99,003 ש”ח. ניתן לקרוא עוד בלינק הבא – תקרת עוסק פטור. עסקאותיו של עוסק פטור פטורות מתשלום מע”מ (למעט עסקאות מקרקעין). משמעות הפטור ממע”מ היא שהעוסק הפטור אינו חייב בתשלום מע”מ על עסקאותיו ואין הוא מחייב את לקוחותיו במע”מ, מנגד הוא אינו רשאי לקזז ולדרוש את מס התשומות ששולם על ידיו. העוסק הפטור מצהיר אחת לשנה, עד ה-31 בינואר, על מחזור עסקאותיו בשנת המס שחלפה. במידה ואין כל פעילות עסקית בתיק יש להגיש בקשה לסגירת התיק. בנוסף, יש לקחת בחשבון, שבמידה ומחזור העסקאות של העוסק פטור עלה על המותר, יהיה עליו לשלם את ההפרש בין החלק הפטור, לחלק שעלה על הפטור. יחד עם זאת, ניתן יהיה לקזז מע”מ תשומות באותם חודשים שהמחזור חרג מהמחזור הפטור.
העסק תפס תאוצה, גדל והתפתח? עוסק פטור יכול להפוך לעוסק מורשה. כל שעליו לעשות הוא לגשת לתחנת מע”מ שבה הוא נרשם כעוסק פטור ולבקש להפוך לעוסק מורשה. כמובן שפשוט הרבה יותר לפנות חשוב! כדי להפוך לעוסק מורשה יש להביא הוכחה כלשהי שמחזור העסקאות השנתי צפוי לגדול. הסכם עם לקוח, או הצהרה – יעשו את העבודה. כמו כן יש להגיע לפגישה עם סיכום הקבלות שהוצאו בתור עוסק פטור על מנת שפקיד המע”מ ידע מהו הסכום הפטור עד יום המעבר. מורכב?
נכון. על מנת להימנע מטעויות קריטיות וסחבת מיותרת עדיף להיעזר בבעל מקצוע. כמעט החלטת? אסור לך להתעלם משתי סיבות חשובות נגד הבחירה בסטטוס עוסק פטור:
1. הסיבה העיסקית יהיו גופים, גדולים, שיעדיפו לא לעבוד מול גורם קטן (עוסק פטור) מחשש שלא יעמוד בהתחייבויותיו.
2. הסיבה ההתפתחותית עוסקים פטורים לא מעטים שמים להם כסד את המחשבה “אסור לי לעבור את הסכום”, מחשבה העלולה לעכב את התפתחות העסק והעוסק. שניה לפני ההתחייבות, לבחירה בעוסק פטור יש גם צד חיובי: הצד של חסכון במס לעומת העוסק מורשה. היתרון בא לידי ביטוי במצבים שההוצאות מורכבות מחשבוניות מס, ולא מהוצאות שלא ניתן לקזז בגינם מע”מ (ארנונה למשל). היתרון נובע מזה, שסכום המע”מ אותו לא ניתן לקזז מתווסף לסכום ההוצאה, כך שהרווח לצורך מס נמוך יותר (מאחר וההוצאה גדולה יותר). מאחר והרווח נמוך יותר, משלמים פחות מסים
נשמע לך מסובך? אולי אפילו מפחיד? עדיף לך להיעזר בבעל מקצוע המומחה בעסקים בתחילת דרכם, רואה חשבון שהינו גם יועץ עסקי. אני אעשה עבורך הכל – אחסוך לך זמן וכנראה גם כסף ולך ישאר רק לנהל את העסק לעבוד לייצר הכנסה ולגדול זה הזמן להתקשר אליי אמיר לוי 054-4373111